Publicatie Wonen senioren

Exploitatie van de diensten in de All-inclusive

Verkenning van betaalbare arrangementen in samenwerking met de markt

4 december 2014
Door de hervormingen van het zorgstelsel ontstaat grote leegstand in de verzorgingshuizen. Eén strategie voor het leegstaande vastgoed is het omkatten van de verzorgingshuisplaatsen naar appartementen met een nieuwe vorm van wonen met diensten – het zogenaamde All-inclusive pension .

Auteur(s)

Jacqueline van Ginneken, Ellen Olde Bijvank, George Müller en Trinitas Advies

Trinitas Advies maakt op verzoek van de ontwikkelgroep van het experiment All-inclusive pension een analyse van de kostenstructuur van de vijf belangrijkste dienstenproducten in 18 zorginstellingen. De kostprijs van de maaltijd, schoonmaak, receptie, activiteiten en huurdersonderhoud zijn berekend. Een onderlinge vergelijking van de prijzen en diensten blijft lastig. Elk huis heeft een eigen complexe dienstenexploitatie. Per dienstproduct zijn vervolgens een aantal creatieve opties voor kostenefficiency in beeld gebracht in samenwerking met de markt. Nieuwe dienstenarrangementen in de markt hebben kans van slagen, mits eerst het huishoudboekje van de zorginstelling op orde is en inzicht bestaat in de kostenopbouw en de –dekking en welke scenario’s aansluiten.

Het verdienmodel van het dienstenarrangement vraagt om ondernemerschap en het maken van keuzen, maar bovenal moet er rekening worden gehouden met de wensen en portemonnee van de klant.

Exploitatie_van_de_diensten_in_de_All-inclusive

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Netty van Triest 06 57 94 35 26 LinkedIn
Annette Duivenvoorden 06 35 11 58 12 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan