De kracht van het gewone

Het voorveld van de Wmo in nieuwe verhoudingen

9 september 2020
Het online magazine ‘De kracht van het gewone’ beschrijft negen uiteenlopende initiatieven in het voorveld van de Wmo, die zonder indicatie toegankelijk zijn. Kleine activiteiten die ertoe bijdragen dat mensen een ‘gewoon’ leven kunnen hebben en waardoor ze voelen dat ze meedoen in de maatschappij.

Auteur(s)

Door de lokale variatie is het lastig om goed zicht te krijgen op initiatieven die ‘werken’. Wat hebben bijvoorbeeld Talenten in Almelo, Kunst op recept in Nieuwegein en de sociaal makelaar in Haarlemmermeer met elkaar gemeen? Deze initiatieven zijn stuk voor stuk innovatief, vrij toegankelijk voor iedere inwoner én  voorliggend aan Wmo-maatwerkvoorzieningen.

Platform31 en het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) gingen op zoek naar dit soort ondersteuning in het voorveld. Deze publicatie, waaraan ook Movisie een bijdrage leverde, benoemt de gemeenschappelijke kenmerken en vertaalt de praktijken naar de systeemwereld van het beleid. Gemeenten krijgen daardoor zicht op de mogelijkheden van het voorveld (van de Wmo) en op hoe het samenspel tussen initiatief en gemeente effectiever vormgegeven kan worden.

Tenslotte bevat het magazine ook sturingslessen: een strategische bouwsteen voor wethouders en strategisch adviseurs en vier bouwstenen voor beleidsadviseurs.

De-kracht-van-het-gewone

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Victor Everhardt Directeur-bestuurder 070 302 84 84
Lydia Sterrenberg 06 57 94 18 06 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan