Bijeenkomst Gezondheid en zorg

Week van de gezondheidsverschillen

18 maart - 21 maart

Diverse locaties

Met de titel van de week ‘En ze leefden niet even lang en gelukkig’ benadrukken we nogmaals het maatschappelijke probleem en de gevolgen van gezondheidsverschillen. Tijdens de Week van Gezondheidsverschillen biedt GezondIn (Platform31 en Pharos) een gevarieerd en interactief programma. Maak van deze gelegenheid gebruik om meer te weten te komen over gezondheidsverschillen. Samen streven we naar een toekomst waarin gelijke gezondheidskansen voor iedereen realiteit zijn.

Maandag 18 maart: is de aftrap van de Week van de Gezondheidsverschillen. We starten met een bestuurdersbijeenkomst in Nieuwspoort, met keynotespeaker Kim Putters.

Dinsdag 19 maart t/m donderdag 21 maart: organiseren we dagelijkse “Kijk in de Wijk” bijeenkomsten, boeiende gesprekscarrousels, een wandeling met de leefplekmeter, en nog veel meer! Bekijk hieronder het overzicht van GezondIn-activiteiten.

Overzicht activiteiten GezondIn

19 maart
Gezondheidsvaardige organisatie voor gelijke kansen
Leer de 10 kenmerken van een gezondheidsvaardige organisatie kennen. Aan de hand van praktische tips en voorbeelden leer je hoe je zelf een gezondheidsvaardige organisatie kunt worden.
Lees meer

20 maart
Bestaanszekerheid & Gezondheid #hoedan?
Bezoek de praktijkdag georganiseerd door GezondIn en Tilburg. Tilburg is met hun aanvalsplan Bestaanszekerheid en hun aanpak Kansrijke Start voor velen een inspiratiebron.
Lees meer

20 maart
Samen met inwoners gezondheidsverschillen verkleinen in (middel)kleine gemeenten
Maak (online) kennis met aansprekende voorbeelden in Zeeland, waarin samenwerking met inwoners leidde tot succesvolle projecten.
Lees meer

20 maart
Wandelen door de wijk met de Leefplekmeter
Wandel met GezondIn en een diverse groep inwoners, ambtenaren en ontwerpers door een wijk om deze te beoordelen aan de hand van de Leefplekmeter.
Lees meer

Contact

Annette Duivenvoorden 06 35 11 58 12 LinkedIn

Het stimuleringsprogramma GezondIn, uitgevoerd door Pharos en Platform31, helpt Nederlandse gemeenten sinds 2014 met de lokale aanpak van gezondheidsverschillen.

GezondIn ontwikkelt kennis en aanpakken voor samenhang tussen ruimtelijk handelen en het tegengaan van gezondheidsverschillen. Dit doen we onder andere door bijeenkomsten te organiseren, werkvormen in praktijk te brengen en ontwikkelen tools om het thema gezondheid en ruimte stevig te agenderen en toepasbaar te maken.

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan