Infosessie Innovative Actions-call

20 juni

13:00-14:30 online

Inschrijven/Aanmelden

Wil je als gemeente 5 miljoen euro financiering ontvangen om te experimenteren in jouw stad? De nieuwe call voor ‘Innovative Actions’ van het European Urban Initiative is onlangs geopend en loopt tot 14 oktober 2024. Sluit aan bij dit webinar waar we ingaan op de belangrijkste informatie over de call.

Het European Urban Initiative (EUI) is een Europees programma gericht op duurzame stedelijke ontwikkeling. EUI financiert Innovative Actions, dit zijn innovatieve projecten met stedelijke autoriteiten (gemeenten, metropoolregio’s, en stedelijke samenwerkingsverbanden) in de leiding. Elke call heeft een specifiek thema: dit keer zijn de twee thema’s ‘energietransitie’ en ‘technologie in steden’. Tijdens deze online infosessie gaan we dieper in op alle voorwaarden voor de indiening van een Innovative Action-project.

Voor wie?

Deze infosessie is voor ambtenaren van steden met minimaal 50.000 inwoners (cumulatief in het geval van regionale / metropool-autoriteiten) die een experiment willen opzetten in hun stad over de energietransitie of technologie in de stad.

Programma

Tijdens het werbinar komt het volgende aan bod:

  • De call for Innovative Actions
  • Voorwaarden voor deelname als gemeente
  • Vereiste documenten voor de aanvraag
  • Praktische vragen voor de aanvraagprocedure
  • Q&A

EUI financiert vanuit het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) 5 miljoen euro (80 procent) voor de implementatie van jouw Innovative Actions-project als het voorstel wordt toegekend. De resterende 20 procent wordt vanuit jouw organisatie gecofinancierd. De duur van het project is maximaal 3,5 jaar.

Contact

Martijn Kramer 06 83 17 14 81 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan