Hoe met bewoners werken aan een gezonde groene wijk? De binnentuin!

25 juni

13:00-16:30 Den Haag € Kosteloos voor Platform31-partners; niet-partners kunnen eenmalig kosteloos deelnemen

Inschrijven/Aanmelden

Werken aan leefbare wijken

Samen met bewoners binnentuinen herinrichten, zodat er een groene oase en ontmoetingsplek ontstaat voor bewoners. Het is raadzaam om bij die herinrichting direct maatregelen te treffen die gunstig uitwerken op klimaatadaptatie (opvangen regenwater, tegen gaan hittestress), gezond wonen, biodiversiteit e.d.  Wil je weten hoe je dat doet? Meld je dan aan voor deze excursie en leer hoe je als corporatieprofessional vorm en inhoud kunt geven aan groene placemaking en stadmaken.

Ga mee op excursie en laat je inspireren door Staedion en Haag Wonen waar ze veel ervaring hebben met het samen met bewoners herinrichten van binnentuinen van hun wooncomplexen. En waarbij ze onder meer studenten van het groenonderwijs inzetten. We besteden daarbij aandacht aan de herinrichting van het Cromvlietpark waarvan, in samenspraak met bewoners, een multifunctioneel en klimaat-adaptief wijkpark is gemaakt, met veel plaats voor ontmoeting.

En we staan stil bij een project waarin studenten van het HvA-robotlab, in samenwerking met een corporatie en huurders, afvalhout uit renovatie- en sloopprojecten gaan hergebruiken. Met dat hout maken ze nieuwe objecten, bijvoorbeeld meubilair voor buitenruimten, die ze vervolgens aan de bewoners teruggeven.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor corporatiemedewerkers die op wijk-, buurt- of complexniveau aan leefbaarheid en een gezonde wijk of buurt werken: gebiedsconsulenten, sociaal beheerders, huismeesters, et cetera. Ook beleidsmedewerkers die geïnteresseerd zijn in dit thema zijn van harte welkom. Per corporatie kunnen meerdere vertegenwoordigers deelnemen aan de bijeenkomst. Deelname voor Platform31 partners is kosteloos, maar niet vrijblijvend.

Wat levert deelname jou op?

Na afloop van de sessie:

  • Weet je hoe je samen met bewoners/huurders kunt werken aan het vergroenen van een buurt/de woonomgeving en binnentuinen.
  • Heb je geleerd van een inspirerend praktijkvoorbeeld van corporaties die samen met de huurders de binnentuin van een complex onder handen hebben genomen.
  • Ben je beter in staat om zelf een vergroeningsproject met huurders op te zetten.

Aanmelden

Interessant? Meld je dan aan.

Contact

Fons Lustenhouwer 06 53 38 90 17 LinkedIn

Werken aan leefbare wijken

De praktijk van de wijk staat centraal tijdens de bijeenkomsten van het programma Werken aan leefbare wijken.

Doe mee en draag bij!

Heeft u een ingewikkeld praktijkvraagstuk of een inspirerend voorbeeld uit uw wijk? Laat het weten!

Meer informatie

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan