Stedelijke verdichting met wonen en werken in Little C in Rotterdam

Terugblik Yurps-excursie

Little C is een hypermoderne wijk in Rotterdam, met op minder dan een hectare 330 koop- en huurwoningen, daktuinen, ontmoetingspleinen, kantoren, werkplekken, horeca, ateliers en kleinschalige winkels. Tijdens de Yurps-excursie nam een groep jonge professionals een kijkje in dit unieke stukje stad.

Yurps little c rondleiding

Over Yurps

Yurps is het netwerk van jonge professionals (tot 36 jaar) binnen het partnernetwerk van Platform31. Naast het opdoen van kennis en vaardigheden biedt Yurps een unieke kans om mensen met een vergelijkbare werkervaring, maar vanuit verschillende invalshoeken te ontmoeten – van overheid tot adviseur, van corporatie tot ontwikkelaar en van belegger tot ontwerper.

Yurps-excursie

Op 6 april kwam het netwerk samen in Rotterdam. Wessel van Vliet (Platform31) trapte de bijeenkomst af door trends in binnenstedelijke gebiedsontwikkeling te delen. Daarna vertelde ontwikkelaar en directeur van ERA Contour Job van Zomeren over Little C. Hij legde uit hoe het project tot stand kwam en wat het zo bijzonder maakt. Daarna gaf hij een uitgebreide rondleiding en konden de aanwezige Yurps Little C met eigen ogen bekijken. De afsluiting bestond traditiegetrouw uit een informele netwerkborrel op locatie.

De Yurps-excursie in vogelvlucht

Sluit je aan!

Ben jij jonger dan 36 jaar en werkzaam bij een partner van Platform31? Sluit je dan aan bij het Yurps-netwerk. We trainen vaardigheden, verbreden ons netwerk en verdiepen onze kennis. Actuele vakinhoud, competentieontwikkeling en uitwisseling – onderling en met ervaren professionals – vormen de rode draad in de bijeenkomsten. Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan door een mailtje te sturen naar yurps@platform31.nl. Vermeld je naam en werkgever. Wij houden je vervolgens op de hoogte van volgende Yurps-bijeenkomsten. Wil je eerst meer lezen over het Yurps-netwerk? Kijk dan hier.

Yurps borrel

Jaarcongres Stedelijke Transformatie

Meer zien? Kom naar het jaarcongres Stedelijke Transformatie en ga te voet of per fiets mee op excursie. Op 2 juni bekijk je transformatieprojecten in de omgeving Laakhavens, Den Haag Zuidwest en de Binckhorst.