Luisterartikel: Maatschappelijke meerwaarde bij gebiedsontwikkelingen

Nederlandse steden veranderen in sneltreinvaart. De woningbouwopgave, verduurzaming van bestaande gebouwen en effecten van online winkelen hebben een enorme impact op onze omgeving. Vaak gaan de ontwikkelingen zo snel, dat het lijkt alsof er geen ruimte is voor maatschappelijke initiatieven. Maarten Hoorn van het programma Stedelijke Transformatie vertelt in dit luisterartikel hoe je maatschappelijke initiatieven wél ruimte kunt bieden.

Luister het artikel

Dan kan via Spotify of:

Het luisterartikel is gebaseerd op het artikel Maatschappelijke meerwaarde bij gebiedsontwikkelingen, dat Maarten Hoorn eerder schreef voor Ruimte+Wonen.

Inschrijven voor de online themasessie

Maatschappelijke waarden zijn niet in geld uit te drukken, maar hebben vaak wel toegevoegde waarde voor een stad en haar inwoners – en kunnen op termijn ook geld opleveren. Hoe maak je maatschappelijke waarden meetbaar en een vereiste in een aanvraag of opdracht? En hoe geef je deze waarden een plek in grondbeleid? Op 23 november vertellen Tako Postma (gemeente Delft), Antoinette Kemper (Rebel Group) en Guido Mertens (Stad en Ontwikkeling) tijdens een gratis online themasessie van het programma Stedelijke Transformatie over de maatschappelijke meerwaarde bij gebiedsontwikkelingen. Inschrijven kan via de programmawebsite.

Meer luisteren van het programma Stedelijke Transformatie?

Volg ons op Spotify of Apple Podcasts.

Blijf op de hoogte

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het programma Stedelijke Transformatie? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter of op LinkedIn.