De Dag van de Stad

Met concertgebouw Musis als thuis- en uitvalsbasis bekijken we op maandag 9 oktober de stad Arnhem van dichtbij. Tijdens de zevende Dag van de Stad nodigt Arnhem jou onder andere uit om mee de wijk in te gaan. Want in de wijk wordt alles zichtbaar. De grote transitieopgaven van deze tijd, maar ook de energie en de inspiratie om die uitdagingen aan te pakken.

Thema: De stad van dichtbij

De opgaven in onze steden zijn divers en complex. Hoe vang je de klappen van de klimaatcrisis op? Hoe pak je op wijkniveau de ongelijkheid aan? Hoe kunnen we wonen haalbaar en betaalbaar houden voor alle inwoners? Arnhem nodigt jou tijdens de Dag van de Stad uit om buiten de gebaande paden te gaan. En om mee te denken over hoe we jouw stad en ons land zo kunnen inrichten dat we sterk en veerkrachtig om kunnen gaan met verschillende uitdagingen.

Gaststad Arnhem

Arnhem is met ruim 160.000 inwoners de twaalfde stad van Nederland. Een levendige stad, met veel aandacht voor een prettige leefomgeving met behoud van de natuur. Arnhem staat net als andere steden in Nederland voor veel uitdagingen. Zoals zorgen voor voldoende goede en betaalbare woningen en kansen creëren voor mensen die het moeilijk hebben.

Het programma

Tijdens de Dag van de Stad gaan we in gesprek over actuele thema’s en werken we samen aan oplossingen. Naast het aanbod van vertrouwde programmaonderdelen als de last lectures en ontwerpateliers, gaan we Arnhemse wijken in. Om van dichtbij kennis te maken met de opgaven die daar spelen en de mensen die hier hun tanden in zetten.

Save-the-date

Elkaar ontmoeten is het hart van de Dag van de Stad die je elk jaar samen met andere stedelijke professionals, ambtenaren, bestuurders, wetenschappers, ondernemers, kunstenaars en inwoners maakt. We zien je dus graag op maandag 9 oktober in Arnhem.

Zo blijf je op de hoogte

De komende tijd werken we hard aan een mooi programma. Weten hoe dat eruit gaat zien? Volg ons op LinkedIn, Twitter en Instagram en houd dedagvandestad.nl in de gaten voor updates.

Map for Arnhem

De Dag van de Stad

Kom jij op 9 oktober naar de Dag van de Stad? We nodigen je van harte uit in Arnhem voor hét grootste multidisciplinaire congres over de ontwikkeling van steden en stedelijke regio’s. Lees meer

Je kan je op dit moment nog niet aanmelden. Volg ons op LinkedIn, Twitter en Instagram en houd dedagvandestad.nl in de gaten voor updates.