Wonen is hoofdzaak

Het VN-Verdrag Handicap in jouw gemeente

7 oktober 2020
Goed wonen is een voorwaarde om mee te doen aan de maatschappij, ook voor mensen met een beperking. Maar hoe zorg je er als gemeente voor dat iedereen goed kan wonen en de hulp en ondersteuning krijgt die daarbij nodig zijn? Die vraag staat centraal in deze inspiratiebundel.

Auteur(s)

In deze bundel staan voorbeelden hoe gemeenten kunnen werken aan goed wonen voor mensen met een beperking. De auteurs gaan in op wat er wordt verstaan onder goed wonen, waarom het van belang is en hoe je er als gemeente voor kunt zorgen dat mensen goed wonen met de juiste ondersteuning. Ook staat er een flink aantal interviews in ter inspiratie.

Lees de inspiratiebundel
Iedereen doet mee!

De inspiratiebundel Wonen is hoofdzaak is opgesteld in het kader van het VNG-project Iedereen doet mee! Platform31 nam deel aan de redactie van de publicatie en leverde enkele van de praktijkvoorbeelden aan. De kennis en het netwerk dat Platform31 heeft ingebracht is afkomstig uit het experiment Weer Thuis.

Contact

Susan van Klaveren 06 57 94 36 78 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan