Verdieping Energietransitie

Verduurzaming scholen: een aanpak met ruggengraat

Op weg naar een onderwijshuisvesting van integrale, klimaat-inclusieve topkwaliteit

4 oktober 2022 | Leestijd: < 1 minuut
Suggesties voor een programmatische aanpak van de verduurzaming van scholen. Waar zinvol met (gedeeltelijke) standaardisatie. Gebaseerd op een grondige analyse van de huidige situatie.

We ploeteren van pilot naar proeftuin en van experimenteerruimte naar icoonproject. Telkens met een of twee scholen per keer die we verduurzamen. Navolging blijft vervolgens uit omdat elke school uniek denkt te zijn. Een frisse blik is op zijn plaats.

Op basis van een grondige analyse van de situatie geven de auteurs naast structurele handvatten en concrete volgende stappen, ook suggesties hoe de beoogde effecten op grote schaal wel kunnen worden bereikt. Met redelijke tijdlijnen en middelen. Door de analyse en logica achter de structurele handvatten goed te lezen, krijgt de lezer meer context voor de uiteindelijke concrete adviezen.

Dat mag theoretisch klinken maar dat is het allerminst. Juist het modelmatig beschrijven van het krachtenveld biedt de mogelijkheid om programmatisch en waar zinvol met (gedeeltelijke) standaardisatie de scholen aan te pakken.

Een_aanpak_met_ruggengraat_2022

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Wouter Kersten 06 57 94 37 51 LinkedIn
Patrick van Lunteren Duurzame ontwikkeling 06 46 27 00 44 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan