Vastgoed voor de buurt

Corporaties investeren in leefbaarheid

15 januari 2016
De leefbaarheid in veel buurten staat onder druk. Investeren in de wijk, veiligheid en leefbaarheid blijft dus nodig. Dan gaat het niet alleen om investeringen in een solide sociale infrastructuur, maar ook in vastgoed. Woningcorporaties kunnen met hun vaak kleinschalige vastgoed een eigen rol spelen in een betere leefbaarheid. Bijvoorbeeld met ontmoetingsruimten in een complex met een buurtfunctie. Deze publicatie laat zien hoe corporaties de leefbaarheid van buurten faciliteren – samen met gemeenten, de buurt en maatschappelijke organisaties. De publicatie is daarmee ook een inspiratiebron voor de prestatieafspraken.

Auteur(s)

Radboud Engbersen, Eric Harms en Yves Vermeulen

Staalkaart van projecten

De Vernieuwde Stad, samenwerkingsverband van 25 grote, grootstedelijke corporaties, en Platform31 laten in Vastgoed voor de Buurt een staalkaart zien van twintig uiteenlopende projecten in onder meer Arnhem, Den Haag, in Groningen, Heerlen, Amsterdam en Schiedam. De staalkaart laat zien hoe corporaties de leefbaarheid van buurten faciliteren – samen met gemeenten, de buurt en een keur aan maatschappelijke organisaties. De publicatie is daarmee ook een inspiratiebron voor de prestatieafspraken. Want dat er afspraken gemaakt moeten worden over de rol van de corporaties bij de leefbaarheid van de wijk, de buurt, de straat en het portiek waar de huurders wonen, maakt de publicatie meer dan duidelijk.

Contact

Jeroen van der Velden 06 57 94 22 58 LinkedIn
Vastgoed_voor_de_Buurt

Vastgoed voor de buurt

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan