Publicatie Algemeen

Synthesestudie JPI Urban Europe

Wisselwerking tussen wetenschap en stedelijke praktijk

23 februari 2018
Dit rapport staat in het teken van de wisselwerking tussen wetenschap en stedelijke praktijk binnen de eerste twee pilot calls van de Joint Programme Initiative Urban Europe (JPI UE).

Auteur(s)

Marloes Hoogerbrugge

Om de ervaringen van de stedelijke praktijk in beeld te krijgen is een enquête uitgezet onder de stedelijke consortiumpartners die betrokken waren bij de onderzoeksprojecten. In tegenstelling tot de JPI UE programma’s ENSCC en ENSUF was het bij de eerste en tweede pilot calls geen verplichtende voorwaarde om een onderzoeksconsortium met stedelijke partijen te vormen. De pilot calls werden voornamelijk gebruikt om de samenwerking tussen de verschillende Europese universiteiten binnen het JPI UE verband te testen.

Desalniettemin zijn er bij enkele onderzoeksprojecten wel stedelijke consortiumpartners betrokken geweest. In deze synthesestudie analyseren we hoe deze stedelijke partijen hun deelname hebben ervaren. Wat hebben de partners aan de onderzoeksresultaten van de gehad? In hoeverre hebben ze de resultaten kunnen gebruiken in de stedelijke (beleid)praktijk? Wat hebben zij geleerd van de andere (Europese) steden uit het consortium? Welke meerwaarde heeft de wisselwerking tussen wetenschap en praktijk volgens hun? Wat ging er goed en wat kan nog beter?

Synthesestudie_JPI_Urban_Europe_1e_en_2e_pilot_call

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden

Contact

Patrick van Lunteren Duurzame ontwikkeling 06 46 27 00 44 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan