Publicatie Algemeen

Steden in onzekere en turbulente tijden

Trends, ontwikkelingen en uitdagingen voor 2014 en verder

30 oktober 2013
Geef voldoende aandacht en prioriteit aan de verschillende strategische uitdagingen voor steden: verbeteren van de kwaliteit van de bestaande woningvoorraad, verduurzaming, bevorderen van ondernemerschap en een betere werking van de arbeidsmarkt.

Auteur(s)

Koos van Dijken, Ruud Dorenbos en Tineke Lupi

Hoewel het logisch is dat veel aandacht uitgaat naar de 3 decentralisaties in het sociaal domein, moeten steden ook oog houden voor de opgaven op andere terreinen – om negatieve effecten op de concurrentiepositie en economische ontwikkeling van steden en regio’s te voorkomen. Dat is één van de aanbevelingen uit de trendstudie ‘Steden in onzekere en turbulente tijden’, die Platform31 maakte in opdracht van 19 gemeenten. De trendstudie biedt gemeenten een overzicht van de belangrijkste trends, ontwikkelingen en onzekerheden in het fysieke, economische, sociale en bestuurlijke domein.

130924_Trendstudie__incl._cover_

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan