‘Rol van raadsleden’ in participatie-podcast

10 november 2022 | Leestijd: < 1 minuut
Het meerjarig traject van Platform31 waarin raadsleden leren wat hun rol kan zijn bij participatie in de energietransitie – ‘De rol van raadsleden in de warmtetransitie’ – levert interessante inzichten op. Ook vanuit een meerjarig programma over de verduurzaming van kwetsbare wijken blijkt het belang van de rol van raadsleden daarbij. In de eerste aflevering van de nieuwe podcastserie PARTICIBETER spelen die inzichten een belangrijke rol.

Auteur(s)

In de podcastserie PARTICIBETER onderzoeken radiomaker Bas Westerweel en aanjager van de energietransitie Maya van der Steenhoven hoe participatie in Nederland beter kan. Zij spreken met experts en ervaringsdeskundigen en proberen vernieuwende oplossingen een podium te geven.

Platform31 droeg bij aan de eerste aflevering met als titel ‘De rol van raadsleden’. In deze aflevering gaan de makers op bezoek bij een verduurzamingsproject in Rouwveen, vertelt Maya over haar ervaringen als burgerraadslid in Leiderdorp en gaan zij in gesprek met raadsleden Janice Meerenburgh (gemeente Losser) en Mirthe Biemans (gemeente Utrecht) die zich in hun gemeente met participatie bezighouden.

Podcast

PARTICIBETER is te vinden via uw favoriet podcast-app; de eerste twee afleveringen zijn daarnaast gratis te beluisteren via www.particibeter.nl.

De tweede aflevering is gemaakt samen met Natuur- en Milieufederatie Overijssel en gaat over het starten van participatie: hoe begin je?

 

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan