Publicatie Algemeen

Reflectie coalitieakkoord kabinet Rutte IV: transities op de tocht?

15 februari 2022
Eind 2021 presenteerde het vierde kabinet Rutte het Coalitieakkoord 2021-2025: ‘Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst’. De belangstelling voor de kabinetsplannen is groot. Tal van dossiers vragen om snelle en effectieve actie. Tegelijkertijd is er veel onzekerheid. Wat is de impact van de kabinetsvoornemens op stad én regio? Staan de transities op de tocht?

In de reflectie ligt de focus op maatregelen en beleidswijzigingen die het meest relevant zijn voor stad en regio. De reflectie bestaat uit drie onderdelen:

  • een inleiding waar in meer algemene zin een aantal opvallende zaken uit het coalitieakkoord van commentaar wordt voorzien,
  • een reflectie op een aantal beleidsthema’s die voor stad en regio van belang is (en waar ook ons partnernetwerk aan het woord komt) en
  • een samenvatting van alle maatregelen uit het coalitieakkoord die relevant zijn voor stad en regio.

Helder is dat er de komende tijd nog veel gesproken en geschreven zal worden over de uitwerking van de verschillende beleidsvoornemens. Samen met overheden, corporaties, marktpartijen en universiteiten in ons netwerk zullen wij onze denkkracht inzetten om na te gaan wat de uiteindelijke beleidsmaatregelen betekenen voor stad en regio. Wij kijken uit naar nauwe samenwerking met onze partners bij het oppakken van deze uitdaging op verschillende plaatsen in Nederland.

Reflectie-coalitieakkoord-Rutte-IV

Reflectie coalitieakkoord kabinet-Rutte IV

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan