Omgaan met weerstand tegen flexwonen
Als lokale bestuurder heb je invloed op het succes, of het falen van flexwonen projecten. Een rechte rug, goede timing en een beetje toeval vergroten je kansen. De ervaringen van praktijkdeskundigen uit vier flexwonen projecten zijn vertaald naar handvatten voor gemeenten en huisvesters die willen werken aan draagvlak voor de tijdelijke huisvesting van aandachtsgroepen.
Woonprojecten voor kwetsbare doelgroepen roepen op twee manieren weerstand vanuit de buurt op. Het gaat enerzijds om de woningen zelf die niet gewenst worden en anderzijds om de doelgroep die protest oproept. Hoe ga je daarmee om? Hoe demp je die weerstand, en hoe creëer je meer begrip en draagvlak?
Deze publicatie gaat in op veel voorkomend Nimby-gedrag: not in my backyard. En biedt handvatten voor lokale bestuurders om daarmee om te gaan. Ga je toegeven of houd je je rug recht? Hoe geef je toekomstige bewoners een gezicht? Hoe stel je je op naar buurtbewoners? Welke timing kies je voor communicatie? Welke rol speelt toeval?

Omgaan met weerstand tegen flexwonen
"*" geeft vereiste velden aan