Publicatie Omgevingswet

Natuurbeschermingswet 1998 en bestemmingsplan buitengebied

15 december 2014
De werkgroep van het bestemmingsplannetwerk Op dezelfde leest (ODL) van Platform31 heeft ervoor gekozen om het tweede supplement van 2014 te wijden aan de uitvoerbaarheid van bestemmingsplannen buitengebied, in relatie tot de bescherming van Natura 2000 gebieden.

Auteur(s)

Waarom dit onderwerp?

Voor degenen onder u die zich bezig houden met bestemmingsplannen buitengebied, is die vraag waarschijnlijk overbodig. Er heerst namelijk op dit moment veel verwarring over de wijze waarop een bestemmingsplan buitengebied, gelegen in de nabijheid van een Natura 2000-gebied, dient te worden vormgegeven.

In de meeste buitengebieden zijn veehouderijen gevestigd. Deze veehouderijen produceren ammoniak. De ammoniakuitstoot kan tot gevolg hebben dat stikstof neerdaalt op een nabijgelegen Natura 2000 gebied. Als het dan een Natura 2000 gebied betreft dat stikstofgevoelig is (en dat is voor het overgrote deel het geval), dan kan het zijn dat het gebied significante gevolgen ondervindt van de aanwezige veehouderijen in de directe omgeving.

ODL_supplement_2_2014

Inkijkexemplaar

Download deze publicatie

Je kunt het supplement (pdf) bestellen tegen betaling van €199,- voor partners (€299,- voor niet-partners) excl. 21% btw via Platform31. Je ontvangt het digitale pdf-bestand en de factuur. Neem hiervoor contact op!

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan