Loshouden en meemaken

Over samenredzaamheid en overheidsparticipatie

18 december 2014
Het versoberen van de verzorgingsstaat zorgt voor een ingrijpende verandering in de verhouding tussen overheid en burger. Het eigen regelvermogen staat voorop. Het idee van samenredzaamheid is niet meer weg te denken en leidt tot nieuwe maatschappelijke arrangementen.

Auteur(s)

Frank Hendriks en Ted van de Wijdeven

Een learning community van kennisinstellingen – Tilburg University, Platform31 – en overheidspartijen – het ministerie van BZK en acht gemeenten: Aalburg, Almere, Amsterdam, Berkelland, Den Haag, Eindhoven, Roosendaal en Tilburg verkennen de nieuwe rolneming en rolverdeling van overheden en initiatiefnemers.

Vanuit de thema’s maatschappelijk initiatief, empowerment, werk en samenwerking zijn acht cases geanalyseerd en de mechanismen van samenredzaamheid in beeld gebracht. Het levert handvatten op voor deze continue zoektocht. Eenvoudig is het niet, het blijft maatwerk. Heldere regels voor beide spelers zijn van groot belang.

‘Loshouden en meemaken’ is een uitdagende opdracht voor een in maatschappelijke beweging participerende overheid.

Een samenwerking van:
Tilburg University | Tilburgse School voor Politiek en Bestuur, gemeenten Aalburg, Almere, Amsterdam, Berkelland, Den Haag, Eindhoven, Roosendaal, Tilburg, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Platform31

Loshouden_en_meemaken

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Annette Duivenvoorden 06 35 11 58 12 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan