Publicatie Algemeen

Kansen voor particuliere huur in Nederland

26 maart 2015
Kijkend naar de Nederlandse woningmarkt zijn er drie ‘smaken’: circa 60% koopt een huis, circa 31% huurt bij een corporatie en slechts 9% huurt particulier. Dit is veel minder dan in de landen om ons heen. Tegelijkertijd groeit de behoefte aan woningen die voorzien in snelle of tijdelijke huisvesting. Omdat mensen bijvoorbeeld te veel verdienen voor een sociale huurwoning, maar onvoldoende spaargeld hebben voor een koophuis.

Auteur(s)

De hoofdvraag in dit rapport is daarom: hoe zorg je voor meer particuliere huurwoningen? Voorafgaande aan de vier conclusies en praktische adviezen aan gemeenten, investeerders en het Rijk, leest u hoe de particuliere huurmarkt in elkaar zit en waar we kansen en belemmeringen zien voor een grotere particuliere huursector. Het rapport is het sluitstuk van een verkennend onderzoek uit 2013, een leerkring met stedelijke professionals uit 2014 en beschrijft de actuele situatie in 2015.

Lees ook

150319_Kansen_voor_particuliere_huur_in_Nederland

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Frank Wassenberg 06 57 94 35 92 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan