Publicatie Gezondheid en zorg

Integraal werken? Eenvoudig doen!

14 juni 2016
In Nederland werken veel gemeenten al jaren aan het wegnemen van gezondheidsachterstanden. Ervaringen tot nu toe laten zien dat vooral een integrale aanpak, gericht op een gezonde leefstijl, gezonde fysieke en sociale omgeving, goede en toegankelijke zorg en participatie nodig is voor duurzaam effect.

Auteur(s)

Lydia Sterrenberg en Anne-Marie Rijssenbeek

Platform31 heeft voor het stimuleringsprogramma GezondIn gereflecteerd op de kennis en ervaringen van integraal werken in de wijk, onder andere opgedaan vanuit het landelijke project Integrale aanpak.

In deze publicatie Integraal werken? Eenvoudig doen! staan in diverse praktijkvoorbeelden lessen van en voor professionals beschreven over de thema’s samenwerken, monitoren en evalueren, burgerkracht en wijkteams en gezondheidsprofessionals. In combinatie met enkele theoretische kaders en tips bieden ze handvatten bij het – op een integrale wijze – wegnemen van gezondheidsachterstanden.

Integraal-werken_eenvoudig-doen

Integraal werken? Eenvoudig doen!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
GezondIn

GezondIn  is een stimuleringsprogramma van Pharos en Platform31. Sinds 2014 helpt het team van GezondIn 155 Nederlandse gemeenten om gezondheidsverschillen lokaal terug te dringen.

Contact

Lydia Sterrenberg 06 57 94 18 06 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan