Het wijkteam als werkplaats

5 april 2016
Van sociale wijkteams wordt verwacht dat ze meer gebruik maken van eigen kracht en eigen netwerk en daarbij zo min mogelijk professionele hulpverleners inzetten. Dat klinkt goed, maar hoe werkt dit in de praktijk?

Auteur(s)

Lydia Sterrenberg, Joost Vos, Margreet Groen, Harriët Verkleij, Paula IJland

Een onderzoek van Platform31 en RONT Management Consultants in de wijkteams van de gemeenten Enschede en (voormalig) Uden. De resultaten vind je in een praktisch boekje met twintig dilemma’s en een stappenplan voor het ‘wat-werkt-gesprek’.

De handreiking is bedoeld voor een leerproces waarin wijkcoaches aan de hand van casuïstiek komen tot een verdieping van hun eigen leervragen. En zo stap voor stap naar elkaar toe groeien. Doordat wijkcoaches gebruik maken van elkaars krachten ontstaat er een gezamenlijke nieuwe aanpak waarmee zij hun dagelijkse werk succesvoller kunnen uitvoeren. De dilemma’s voeden de dialoog. Deze dialoog is het voertuig voor de transformatie.

Regie_van_Wijkteams

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Lydia Sterrenberg 06 57 94 18 06 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan