Het proces van huisuitzettingen: voorkomen én genezen

Tips van en voor gemeenten

7 december 2022
Corporaties zien zich ieder jaar genoodzaakt een aantal huurcontracten te ontbinden, waarna een huisuitzetting volgt. Vaak is er sprake van een combinatie van problemen die – vaak samen met een opgebouwde betalingsachterstand – een huisuitzetting onvermijdelijk maken. Het is niet altijd duidelijk wat er vervolgens met deze huishoudens gebeurt. Dit rapport brengt in kaart welke acties er door woningcorporaties en andere betrokken partijen worden ondernomen als eenmaal besloten is tot een huisuitzetting.

Auteur(s)

Margot Leegwater, Ruud Dorenbos en Lisan Jansen Lorkeers

Welke acties, processen en procedures worden door corporaties, gemeenten of andere maatschappelijke organisaties al dan niet in gang gezet om de gevolgen van huisuitzettingen te verkleinen? Aan de hand van deskresearch, gesprekken met woningcorporaties en met belangrijke samenwerkingspartijen (zoals gemeenten, opvangorganisaties, zorg- en welzijnsinstellingen) geeft dit rapport de belangrijkste bevindingen.

Het-proces-van-huisuitzettingen-Voorkomen-en-genezen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Margot Leegwater 06 82 00 39 63 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan