Publicatie Gezondheid en zorg

Handreiking doelen stellen bij een lokale aanpak gezondheidsachterstanden

6 januari 2019
Handreiking voor beleidsmedewerkers, projectleiders en managers die werken aan het terugdringen van gezondheidsachterstanden en doelen willen formuleren. Het maakt daarbij niet uit of de aanpak nog moet starten of al loopt. Het (opnieuw) stellen van doelen draagt altijd bij aan meer richting en houvast in je aanpak.

Auteur(s)

Lydia Sterrenberg, Frea Haker, Edith Smulders, Anneke Hiemstra e.a.

In samenwerking met

Om gezondheidsachterstanden terug te dringen is een brede aanpak nodig. Deze is gericht op het werken aan gezondheidsgedrag en -vaardigheden in combinatie met een aanpak van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen. Een succesvolle aanpak gaat uit van wat nodig is in een bepaalde wijk/gemeente, vraagt om inzet van diverse partijen, een breed draagvlak en het doorlopen van een aantal stappen met zowel professionals als inwoners. De aanpak is dus procesgericht en vaak ook een kwestie van experimenteren en al doende leren.

Juist in zo’n dynamisch proces helpt het om het doel niet uit het oog te verliezen en zo helder mogelijk voor ogen te hebben naar welke stip op de horizon je toewerkt. Het stellen van doelen is hierbij ondersteunend.

Handreiking-doelen-stellen-bij-een-lokale-aanpak-gezondheidsachterstanden

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Het stimuleringsprogramma GezondIn, uitgevoerd door Pharos en Platform31, helpt Nederlandse gemeenten sinds 2014 met de lokale aanpak van gezondheidsverschillen.

Naar gezondin.nu

Contact

Lydia Sterrenberg 06 57 94 18 06 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan