Grootheid in de uitvoering

Analyse Rijksbegroting 2016

29 september 2015
Specialisten van Platform31 concluderen na een grondige analyse van de Rijksbegroting dat Nederland niet zit te wachten op de nieuwe grote gebaren en op meeslepende beleidsheroïek die we tegenkomen in de Rijksbegroting 2016. Het kabinet zou moeten koersen op het afmaken van de hervormingen die in gang zijn gezet.

Auteur(s)

Koos van Dijken, Joost van Hoorn en Radboud Engbersen

De ‘grootheid’ moet de komende jaren liggen in het goed uitvoeren van het beleid dat gericht is op de wereld dichtbij huis. Met veel energie, overtuigingskracht en moed werken duizenden mensen aan deze hervormingen. Denk aan medewerkers van wijkteams, leraren en gemeenteambtenaren. Dat zou het richtinggevende verhaal moeten zijn in de Rijksbegroting dat nu helaas te summier is uitgewerkt.

De keuze om vooral te focussen op de uitvoeringspraktijken dichtbij huis en niet voor grote nieuwe visies en dramatische beleidsgebaren, betekent niet dat Nederland geen ambities moet koesteren of geen oog zou moeten hebben voor de wereld buiten Nederland en kan wegkijken van het proces van globalisering.

Inhoud van de analyse:

  • Beschouwingen over het koersvast werken aan vijf gezamenlijke opgaven, inclusief epiloog.
  • Samenvatting Rijksbegroting per (voor stad en regio relevant) ministerie inclusief de belangrijkste maatregelen en beleidsvoornemens.
Grootheid_in_de_uitvoering

Analyse Rijksbegroting 2016

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Koos van Dijken 06 54 39 14 81 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan