Dierbare gebouwen in kwetsbare wijken

De verbindende functie van ontmoetingsplekken

31 maart 2021
In de inspiratiereeks Opgaven Verbinden in de Wijk presenteert het experimentenprogramma Verduurzaming van Kwetsbare Wijken inspirerende voorbeelden rondom het verbinden van opgaven in de wijk.

Auteur(s)

Gebouwen waar mensen van houden – omdat ze mooi, kenmerkend voor de buurt of een waardevolle ontmoetingsplek zijn – krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen. Soms moeten ze wijken omdat de bouwtechnische kwaliteit tekortschiet, soms verliezen ze hun functie omdat de subsidie afloopt of omdat ze worden verkocht. Juist in kwetsbare wijken, waar de openbare ruimte vaak te wensen overlaat, is de betekenis van dergelijke geliefde plekken groot. Bij de energietransitie kunnen ze daarom een belangrijke rol vervullen.

Verduurzaming_van_Kwetsbare_Wijken_-_Inspiratiereeks_Opgaven_Verbinden_in_de_Wijk_-_Dierbare_gebouwen_in_kwetsbare_wijken

Dierbare gebouwen in kwetsbare wijken

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan