De stedenbanden als brug tussen Randland en Randstad

16 mei 2019
Platform31 verzamelde de ervaringen met en opbrengsten van de stedenband Amsterdam, Delfzijl, Heerlen en Sluis en verkende de kansen van deze samenwerkingsvorm voor andere gemeenten.

Auteur(s)

Irene Bronsvoort

De Dag van Stad en Regio stond in 2019 in het teken van de verbinding tussen stad en platteland. Gezien de opgaven waar we in Nederland de komende jaren voor staan, is deze verbinding van groot belang. Hoe maken we ons land klimaatbestendig, hoe zorgen we voor duurzame productie van energie en voedsel, hoe behouden we de leefbaarheid in groeiende dan wel krimpende gebieden? Niet alleen is meer samenwerking nodig tussen steden en hun ommeland, maar ook tussen Randstadgemeenten en gemeenten aan de randen van Nederland, het Randland. Een goed voorbeeld van zo’n partnerschap is de stedenband tussen Amsterdam, Delfzijl, Heerlen en Sluis.

De_stedenband_als_brug_tussen_Randland_en_Randstad

De stedenbanden als brug tussen Randland en Randstad

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Verbinding tussen platteland en stad

Sterke, leefbare en klimaatbestendige gebieden zijn beter mogelijk als het platteland en de stad dichter tot elkaar komen. In het project ‘Verbinding tussen platteland en stad’ heeft Platform31 samengewerkt met de rijksoverheid en diverse gemeenten aan samenwerking rondom complexe opgaven.

Contact

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan