Publicatie Omgevingswet

De opbouw van het omgevingsplan

15 december 2020
Het omgevingsplan bevat alle regels over de fysieke leefomgeving en zorgt daarmee voor een evenwichtige toedeling van functies aan locaties. Het maken van een omgevingsplan is een grote opgave voor gemeenten, waar veel bij komt kijken. Waar begin je, welke mogelijkheden zijn er en welke keuzes moet je maken?

Auteur(s)

De Omgevingswet biedt veel vrijheid bij het opbouwen van het omgevingsplan. Juist vanwege die grote vrijheid is het van belang om op tijd na te gaan hoe het omgevingsplan vormgegeven kan worden, zodat het goed aansluit bij de wensen en werkwijze van een gemeente. Per gemeente komt er immers één gebiedsdekkend omgevingsplan. In dit supplement ontdekt u hoe u het opstellen van een omgevingsplan kunt aanpakken.

Het supplement biedt handvatten bij de opbouw van het omgevingsplan. Voordat u aan de slag gaat met het opstellen van de juridische regels, moet u goed nadenken over de opbouw van het omgevingsplan. Het supplement helpt bij het overzichtelijk en gestructureerd ordenen van alle regels over de fysieke leefomgeving. Het wettelijk kader, de digitale en technische opbouw, de vormgeving van de opbouw en het ordenen van de regels komen in dit supplement aan bod.

Inkijkexemplaar

Bent u benieuwd naar de inhoud van het supplement? Bekijk dan het Inkijkexemplaar (pdf, 1,90 MB).

U kunt het supplement (pdf) bestellen tegen betaling van €199,- voor partners (€299,- voor niet-partners) excl. 21% btw via Platform31. U ontvangt het digitale pdf-bestand en de factuur. Neem hiervoor contact op!

Contact

Maarten Hoorn Wonen en ruimte 06 10 15 67 08 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan