Publicatie Regionale economie

De economische agenda voor stad en regio

Trends, opgaven, interviews en concrete aanpakken voor een sterke regionale economie

26 maart 2018
De steden en regio’s staan voor grote opgaven, zoals de duurzaamheid- en energietransitie en soms ook vraagstukken die de krimpende beroepsbevolking met zich meebrengen. Deze handreiking is bedoeld voor alle partijen die met de lokale en regionale economie aan de slag gaan.

Auteur(s)

Joost van Hoorn en Marloes Hoogerbrugge

Het speelveld waarin lokale bestuurders opereren, is inmiddels ongekend complex en dynamisch. Gemeenten werken hierin nauw samen met andere (hogere) overheden, het bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en hun inwoners. In de publicatie komen vertegenwoordigers van alle partijen aan het woord: bestuurders op nationaal, provinciaal en lokaal niveau maar ook een onderzoeker, een ondernemer, een vertegenwoordiger van een economic board en een regionaal samenwerkingsverband.

De publicatie bespreekt verschillende economische trends en opgaven die de komende tijd hoog op de agenda zullen staan van stad en regio. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsmarktvraagstukken, het toekomstbestendig maken van binnensteden, het belang van data voor ‘slimme’ steden en het bouwen van een regionaal ecosysteem voor ondernemerschap. In deze publicatie staan ook inspirerende voorbeelden uit de stedelijke praktijk op het gebied van circulaire economie, ondersteuning van het mkb en zzp’ers en de aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt.

Op basis van de verschillende bijdragen zijn tien punten geformuleerd die hoog op de economische agenda van stad en regio zullen staan. Met deze publicatie biedt Platform31 steden en regio’s handvatten voor het (door)ontwikkelen van een krachtig en regionaal economisch beleid.

De_economische_agenda_voor_stad_en_regio

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Joost van Hoorn Economie en bestaanszekerheid 06 57 94 36 56 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan