De beweging naar de voorkant

De transformatie in het sociaal domein

20 juli 2018
Na alle transities in het sociaal domein, ligt binnen het G40 Stedennetwerk al enige tijd de focus op de werkelijke transformatie. Door meer te investeren in preventie, kunnen zwaardere problemen worden voorkomen. De transformatie geeft bovendien ruimte om gebiedsgericht en integraal te werken, te innoveren en nieuwe samenwerkingsverbanden te zoeken. De afgelopen tijd maakten we met een aantal wethouders van de sociale pijler uit het Stedennetwerk G40 een eerste tussenbalans op. In het magazine ‘Beweging naar de voorkant’ bundelen we hun ervaringen.

Auteur(s)

Maite Gadellaa, Fenneke van der Aa, Marcel Duyvestijn (Bureau Duyvestijn) en Helga Koper

“De transformatie is nog lang niet afgelopen, we staan pas aan het begin”, stelt vicepresident van de Raad van State Piet-Hein Donner. De ervaringen van de afgelopen jaren zijn dan ook waardevol voor de nieuwe colleges of professionals die werkzaam zijn in het sociaal domein. We spraken niet alleen met wethouders maar ook met professionals, die zagen hoe de eerste stappen in ‘de beweging naar de voorkant’ zijn gemaakt. En we geven vijf tips voor de toekomst van het sociaal domein.

Magazine_De_transformatie_in_het_sociaal_domein

De beweging naar de voorkant

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Maite Gadellaa 06 57 94 20 25 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan