Binder: zelfstandig wonen met een vangnet

Evaluatie van een gemengd wonen-project in Nijmegen

2 februari 2022
Binder is een gemengd wonen project (Magic Mix) in Nijmegen. Een deel van de bewoners (vragende bewoners) heeft extra hulp nodig. Alle bewoners kunnen op de reguliere woningmarkt moeilijk aan een woning komen. In Binder werken de gemeente Nijmegen, woningcorporatie Talis en Sterker sociaal werk intensief samen.

De eerste bewoners arriveerden in mei 2019. Het eerste jaar verliep stroef, maar inmiddels is het tij gekeerd en gaat het een stuk beter. De gemeente Nijmegen heeft namens de betrokkenen aan Platform31 gevraagd om Binder te evalueren. In het onderzoek dat Platform31 uitvoerde, is gekeken naar opvallende kenmerken van Binder, de inhoud van en de verantwoordelijkheid voor de financiële en maatschappelijke kosten en baten, min of meer vergelijkbare projecten in het land en verbetermogelijkheden binnen Binder.

Binder-zelfstandig-wonen-met-een-vangnet

Binder: zelfstandig wonen met een vangnet

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan