Praktijkvoorbeeld Energietransitie

B-label woningen gasloos: kan dat?

9 augustus 2022 | Leestijd: < 1 minuut
Kunnen woningen met een B-label gasloos worden gemaakt? Het korte antwoord: ja. Zo bleek tijdens de eerste webinar van de Inspiratietour – De energietransitie: zo kan het! van Platform31.

Auteur(s)

Vier Zeeuwse woningcorporaties onderzochten met projectbureau Marsaki of B-label-woningen op haalbare, betaalbare, comfortabele en realiseerbare wijze aardgasloos gemaakt kunnen worden. Verschillende all-electric installaties werden getest in bestaande eengezins- en portiek(etage)woningen op het elektrisch verbruik, bewonerscomfort, investering, onderhoudskosten en technische levensduur.

Betrek de netbeheerder

Tijdens een webinar van de Inspiratietour op 4 juli werden de resultaten en geleerde lessen gepresenteerd. Conclusie: het kan, maar het is niet simpel. Sommige installaties functioneerden naar wens, andere zakten door het ijs. En ook belangrijk: Wanneer het op grote schaal plaatsvindt, heeft de omschakeling aanzienlijke consequenties voor de belasting van het elektriciteitsnet. Betrek daarom altijd de netbeheerder bij de verduurzamingsplannen. In de hieronder te downloaden leaflet zijn de bevindingen kort samengevat.

Inspiratiesessies_energietransitie_deel_1-1658313606

Leaflet Inspiratietour (PDF, 244kB)

Download deze publicatie

Contact

Fons Lustenhouwer 06 53 38 90 17 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan