Avondstad

Hoe breng je de binnenstad ’s avonds tot leven?

17 mei 2018
Binnensteden zijn belangrijk voor gemeenten, vastgoedontwikkelaars, winkeliers, horecaondernemers én bewoners. Ze zijn een centrale ontmoetingsplaats waar wordt gewerkt, gewinkeld, gewoond, gestudeerd en waar allerlei culturele, sociale en recreatieve activiteiten plaatsvinden. Toch is er iets raars aan de hand; de aandacht voor de binnenstad concentreert zich op het tijdvak tussen 10 uur ’s ochtends en 18 uur ’s avonds. Hoe houd je de aandacht voor de binnenstad na de sluitingstijd van winkels vast? En welke functies houden de binnenstad op verschillende tijdstippen aantrekkelijk?

Auteur(s)

Janneke ten Kate, Merel Ooms en Barbara Heebels

Platform31 keek samen met vier gemeenten naar hoe je als gemeente de binnenstad ook in de avonduren volop benut. Hoe houd je hierbij rekening met de wensen en belangen van de verschillende betrokken partijen? Dat is het uitgangspunt voor dit project. We presenteren de meest interessante mogelijkheden voor verlevendiging voor de vier deelnemende steden: Den Haag, Eindhoven, Gouda en Zwolle.

Avondstad-Hoe-breng-je-de-binnenstad-s-avonds-tot-leven

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Janneke ten Kate 06 83 17 13 57 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan