Armoede en schulden na corona

Opgaven, kansen en acties voor lokale beleidsmakers

11 december 2020
Ondanks economische voorspoed blijft een aanzienlijke groep inwoners achter met financiële zorgen. Zij hebben bijvoorbeeld te maken met hoge vaste lasten, werkloosheid, onzekere inkomsten of schulden. Het is de verwachting dat de coronacrisis ervoor zorgt dat deze groep groter en diverser wordt, bijvoorbeeld doordat meer zelfstandigen inkomsten verliezen. Dit vraagt lokale beleidsmakers die zich bezig houden met armoede- en/of schuldenproblematiek (opnieuw) na te denken over hun beleid. In deze publicatie staan de belangrijkste kansen, uitdagingen en dilemma’s voor lokale beleidsmakers op het gebied van armoede en schulden.

Auteur(s)

Margot Leegwater, Jochem Heemskerk en Tamarah Collij

In deze publicatie staan de belangrijkste bevindingen uit het onderzoek  aan de hand van de vier thema’s uit het werkplan van de G40 themagroep armoede en schulden: het bestrijden van armoede, preventie en vroegsignalering, sociale incasso en effectieve schuldhulpverlening. Bij ieder thema benoemen we de opgave voor gemeenten en de belangrijkste acties, kansen en dilemma’s. Die gaan vooral over het versnellen, opschalen en slimmer maken van bestaand (en voorgenomen) armoede- en schuldenbeleid.

Overzicht_Armoede_na_corona

Samenvatting: acties, kansen en dilemma’s voor gemeenten

Download deze publicatie
Rapportage_Armoede_en_schulden_na_corona

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden

Contact

Margot Leegwater 06 82 00 39 63 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan