Analyse, duiding en reflectie Rijksbegroting 2020

Brede welvaart vergt actieve betrokkenheid van medeoverheden

12 november 2019
Deze analyse van de Miljoenennota zoomt in op de maatregelen die relevant zijn voor stad en regio, zoals wonen en verstedelijking, duurzaamheid, economie, onderwijs en arbeidsmarkt, sociaal beleid en veiligheid.

Auteur(s)

Joost van Hoorn, Koos van Dijken, Ruud Dorenbos, Lydia Sterrenberg e.a.

In deze analyse hebben we een aantal reacties opgenomen van enkele vertegenwoordigers uit het kennisnetwerk van Platform31. Wat betekenen de voornemens van de Haagse ministeries voor de opgaves waar stad en regio voor staan? Wat valt hen op? Daarnaast hebben we nadrukkelijk onze eigen dagelijkse praktijkervaring in vele over het land verspreide steden en dorpen laten meewegen.

En we onderbouwden ons betoog met verwijzingen naar wetenschappelijke en populaire bronnen. Daarmee verbindt deze analyse praktijk, beleid en wetenschap. Precies waar Platform31 voor staat. Het laatste deel van de publicatie is meer feitelijk van aard en bevat een opsomming van de beleidsvoornemens per ministerie.

Analyse-Rijksbegroting-2020

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden

Contact

Joost van Hoorn Economie en bestaanszekerheid 06 57 94 36 56 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan