Woonwinkelclusters: blik op toekomstige ontwikkelingen

27 juni

11:00-12:00

Inschrijven/Aanmelden

Hoe kan je de ruimtelijke invulling van woonwinkelclusters optimaal benutten? Het Kennisnetwerk Regionale Economie organiseert een webinar over dit onderwerp. Daarin hoor je hoe je rekening kunt houden met toekomstige ontwikkelingen en hoe je  zo’n cluster kan combineren met andere functies.

De laatste jaren signaleert ondernemersorganisatie INretail een toenemend aantal gemeentelijke initiatieven om woonwinkelclusters te vervangen door nieuwe woonwijken.  Onderzoek toont aan dat winkelclusters een duidelijke consumentenbehoefte vervullen en belangrijk zijnvoor de lokale werkgelegenheid en het voorzieningenniveau. INretail daagt gemeenten uit om op een andere manier naar de ruimtelijke invulling van deze clusters te kijken.

In samenwerking met INretail, Fontys en Centrummanagement Utrecht en Platform31 organiseren wij een webinar over de invulling van woonwinkelclusters. Aan de hand van de casus ‘Woonboulevard Utrecht’ zien we waar woonwinkelclusters mee geconfronteerd worden. Maar ook hoe je woonwinkelclusters goed kan combineren met andere functies zoals sport en ontmoeting, maar ook met vergroening en in specifieke gevallen wonen.

Wat gaan we doen?

Je krijgt aanknopingspunten aangereikt om met woonwinkelclusters aan de slag te gaan binnen jouw eigen verstedelijkingsopgaven. We laten zien waarom online- en city-stores geen duurzaam alternatief zijn voor deze woonwinkelclusters. Het programma:

  • opening en welkom door Bernadette Schomaker (Platform31)
  • korte introductie (INretail)
  • casus Utrecht Kanaleneiland door Jeroen Roose (woonboulevard Utrecht)
  • reflectie door Cees-Jan Pen (Fontys)
  • afronding

In dit webinar krijg je een eerste indruk van hoe je in de toekomst om kunt gaan met woonwinkelclusters. Bij voldoende belangstelling krijgt het webinar een vervolg met een bezoek aan een woonwinkelcluster en kun je ook eigen vragen en ervaringen delen.

Dit webinar wordt georganiseerd door het Kennisnetwerk Regionale Economie. Dit is een community en platform voor iedereen die werkt aan ondersteuning van het mkb en ontwikkeling van de regionale economie.

Lees meer en meld je aan voor het Kennisnetwerk Regionale Economie

Contact

Jorn Koelemaij 06 30 29 78 27
Wouter Kersten 06 57 94 37 51 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan