Wooncongres

14 maart 2024

09:30-17:30 Amersfoort € n.t.b.

Bij de komende, 11e editie van het Wooncongres van Platform31 en TU Delft staat de noodzaak om de aanpak van het enorme woningtekort te versnellen centraal. Ondanks de hooggespannen ambities en mooie plannen, blijft de realisatie achter op het gewenste niveau. Minister Hugo de Jonge kan alle hulp gebruiken om de uitvoering te versnellen. Dit Wooncongres wil zorgen voor extra schouders onder de woonopgave. Met elk van de deelnemers zoeken we het antwoord op de vraag: wat kun jij doen om Hugo de Jonge en de vele woningzoekenden door deze wooncrisis te helpen?

Programma

De urgentie is helder: woningzoekenden die nu klem zitten binnen afzienbare tijd helpen. Jongeren en ouderen, mensen met weinig en met meer inkomen, met en zonder kinderen, individueel of collectief, in de stad en op het platteland. Bij het realiseren van de beoogde 100.000 nieuwe woningen per jaar doemen er onderweg tal van valkuilen op: goed om te weten hoe we die kunnen omzeilen. Naast nieuwbouw zijn er nog tal van andere, creatieve, misschien zelfs onorthodoxe manieren om woonruimte te creëren. Bijvoorbeeld binnen de bestaande 8 miljoen woningen, op vergeten plekjes, met tijdelijke woningen etc. Deze en andere onderwerpen komen tijdens het congres uitgebreid aan bod.

  • In het ochtendprogramma zetten invloedrijke sprekers vanuit de overheid, woningcorporaties, ontwikkelaars en vanuit de woondoelgroepen zelf de toon. Zij delen hun visie op ontwikkelingen, knelpunten en mogelijke oplossingen om de wooncrisis te lijf te gaan.
  • In het middagprogramma ga je met de andere deelnemers op zoek naar haalbare oplossingen en naar de bijdrage die jij daaraan kunt leveren. Je hebt de keuze uit tien deelsessies over actuele thema’s als grondbeleid, circulaire woningbouw, wonen en zorg, flexwonen, woningdelen en -splitsen, collectieve woonvormen, duurzaamheid, de rol van de markt en de positie van woonstarters. Elke sessie gaat in op ontwikkelingen en oplossingen voor een deelthema. Iedereen kan twee sessies volgen.

Wat levert deelname je op?

  1. Nieuwe inzichten: in één dag ben je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het wonen en de Nederlandse woningmarkt.
  2. Professioneel netwerk: tijdens het congres kun je je netwerk buiten je eigen organisatie en sector uitbreiden en bestaande contacten verdiepen.
  3. PE-punten: deelname aan dit congres levert 4 PE-punten op.

Locatie

Het Wooncongres vindt plaats in de Eenhoorn Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 2, Amersfoort.

Inschrijven

Nadere info volgt in september. We houden je op de hoogte via onze nieuwsbrief, sociale media en mailings.

Contact

Frank Wassenberg 06 57 94 35 92 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan