Start kennissessies betaalbare woonruimte Zuid-Hollandse gemeenten

11 juli

15:00-16:30

De provincie Zuid-Holland ondersteunt gemeenten bij het realiseren van betaalbare woonruimte, onder andere door het onderling delen van kennis, kunde en praktijkervaringen. In dat kader organiseert de provincie, samen met RIGO en Platform31, een reeks kosteloze kennissessies over het vergroten van het aanbod aan betaalbare woonruimte.

Wat gaan we doen?

We starten deze kennissessies op donderdag 11 juli van 15:00-16:30 uur met een online startbijeenkomst (webinar). Tijdens dit webinar komt o.a. Anne Koning, gedeputeerde Wonen, Ruimtelijke ordening, Recreatie en Sport van de provincie Zuid-Holland aan het woord. Zij vertelt je meer over de de woningbouwopgave en -programmering van de provincie en het belang van een goede samenwerking tussen verschillende overheidslagen. Jeroen Mens van Platform31 introduceert de kennissessies en Arian Boersma van RIGO geeft een toelichting op de online Instrumentenkoffer betaalbare voorraad.

Kennissessies

In september, oktober, november 2024 en januari 2025 vinden vier vervolgsessies plaats, op locatie bij diverse gemeenten in de provincie Zuid-Holland. Bij aanmelding voor het webinar kan je jouw voorkeur voor onderwerpen voor de vervolgsessies aangeven. Tijdens die sessies gaan we dieper in op het realiseren van betaalbare woonruimte. Hierbij komen verschillende (gast)sprekers aan het woord en bespreken we cases (o.a. ‘best practices’) uit diverse gemeenten.

De opzet van alle kennissessies is zodanig, dat je zelf kunt bepalen aan welke sessie of sessies jij of je collega’s willen deelnemen. Je kiest dus de sessies die voor jou interessant of zinvol zijn.

Voor wie?

Dit webinar en de (fysieke) vervolgsessies zijn specifiek bedoeld voor medewerkers van gemeenten in Zuid-Holland.

Wat levert deelname jou op?

Tijdens het webinar krijg je een beeld van wat er in de provincie speelt op het gebied van betaalbare woningbouw. Ook laten we jou de instrumentenkoffer betaalbare voorraad zien, en wat de meerwaarde hiervan is. Verder geven we uitleg over de opzet van de volgende, fysieke kennissessies. Tijdens de fysieke kennissessies krijg je onder andere concrete instrumenten aangereikt voor de realisatie van betaalbare woonruimte en komen ‘best practices’ aan de orde. De fysieke vervolgbijeenkomsten bieden ook de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met collega’s uit andere gemeenten en om van elkaar te leren.

Aanmelden

Werk je aan betaalbaar wonen bij een gemeente in de provincie Zuid-Holland? Meld je dan boven- of onderaan deze pagina aan voor de online startbijeenkomst op 11 juli!

Bij het aanmelden voor de online startbijeenkomst kun je voorkeuren aangeven voor onderwerpen voor de vervolgsessies. De aanmelding voor de vier fysieke vervolgsessies in september, oktober, november en januari opent spoedig na de online startbijeenkomst op 11 juli. Je ontvangt te zijner tijd een uitnodiging om je in te schrijven voor één of meerdere vervolgsessies, als je je hebt aangemeld voor de online startbijeenkomst.

Contact

Jeroen Mens 06 11 83 68 24

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan