Responsieve overheid: de rol van gemeentesecretaris en (concern)directeur

17 mei

09:30-10:15

Hoe organiseer je het in het gemeentehuis beter, zodat je responsief bent voor de toenemende rol van de lokale samenleving? In deze startsessie van een Community of Practice voor gemeentesecretarissen en (concern)directeuren bepalen we samen de kennisvraag.

In je rol als gemeentesecretaris of (concern)directeur draag je bij aan een organisatie die initiatief in de lokale samenleving ‘herkent, erkent en ondersteunt’. Hoe responsief is je gemeente en hoe geef je daar vorm aan? Platform31 organiseert een Community of Practice waarin deelnemers een beeld krijgen van ‘waar staat mijn gemeente’ en waarin ze van elkaar kunnen leren responsiviteit beter te organiseren.

Zeven lessen

We starten niet helemaal vanuit het niets. In 2022 heeft Platform31 al een serie lunchbijeenkomsten voor gemeentesecretarissen georganiseerd. Dat leidde tot een artikel met 7 lessen voor het bereiken van een responsieve gemeente.

Waren deze sessies vooral gericht op het vormgeven van het samenspel tussen gemeente en samenleving, in deze aankomende sessie willen we de ‘achterkant’ bekijken. Hoe organiseren we dit in het gemeentehuis beter, zodat we responsief kunnen zijn als gemeente?

Verkennende sessie

In de verkennende sessie trapt Astrid van der Klift, gemeentesecretaris Nijmegen, kort af met de vraag die zij als start wil voorleggen. In de sessie komen we vervolgens samen tot de goede vragen die de basis zijn voor latere sessies.

Deelname aan deze verkennende sessie verplicht je niet tot deelname aan de erop volgende Community of Practice – je kunt wel bijdragen aan een CoP waarvan de kans groter is dat die relevant is voor jou.

Contact

Jan Kastje 06 53 22 02 16

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan