MKB Toegankelijke Routes in de binnenstad

23 mei

13:00-14:00

Hoe maak je de binnenstad toegankelijk voor mensen met een beperking? Het Kennisnetwerk Regionale Economie organiseert een webinar over MKB Toegankelijke Routes. Daarin hoor je hoe je met praktische veranderingen en aanpassingen toegankelijke routes kan creëren.

De toegankelijkheid van binnensteden kan je vergroten met de ‘MKB Toegankelijke Route’. Dit is een aanpak waarbij winkelgebieden in binnensteden, van diverse gemeenten in Nederland, beter toegankelijk gemaakt worden voor mensen met een beperking. Een specialistische adviseur toetst zowel de ondernemingen als de openbare ruimte op de mate van toegankelijkheid. Vervolgens ontvangen zowel ondernemers als gemeente een advies over aanpassingen om de toegankelijkheid te bevorderen.

Wat gaan we doen?

In dit webinar krijg je meer informatie over de praktische veranderingen en aanpassingen om toegankelijke routes te creëren. Ook hoor je hoe je ondernemers in binnensteden actief bij het initiatief kunt betrekken. We doen dit aan de hand van een praktijkvoorbeeld, de binnenstad van Amersfoort. Aan het eind kan je vragen stellen en eigen ervaringen delen. Onder leiding van Bernadette Schomaker (Platform31) komen aan het woord:

  • Sophie Kok, programmamanager MKB Toegankelijk, MKB-Nederland en VNO-NCW
  • Mariska Smit-Van Hout, adviseur Economie Amersfoort Businessteam, gemeente Amersfoort
  • Marina Aalbers, projectmanager en Beleidsregisseur Inclusie, gemeente Amersfoort
  • Gerard de Nooij, directeur, Ongehinderd

Dit webinar is een verdieping op het webinar dat we op 25 maart samen met Koninklijke Visio en Bartiméus organiseerden over het belang van en de ingrepen die je kunt doen om te komen tot gastvrije en toegankelijke binnensteden. Je kan dit webinar terugkijken.

Dit webinar wordt georganiseerd door het Kennisnetwerk Regionale Economie. Dit is een community en platform voor iedereen die werkt aan ondersteuning van het mkb en ontwikkeling van de regionale economie.

Lees meer en meld je aan voor het Kennisnetwerk Regionale Economie

Contact

Tim Rolandus 06 57 94 23 45

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan