Gastvrije en toegankelijke binnensteden

25 maart

13:00-14:00

Wie werkt aan het versterken van de positie van binnensteden, weet hoe belangrijk gastvrijheid is. Daarbij is steeds meer oog voor de toegankelijkheid van winkels, publieke voorzieningen en de openbare ruimte voor mensen met een beperking. Dan gaat het niet alleen over de fysieke bereikbaarheid van de binnenstad en de winkels, horeca en openbare voorzieningen die zich daar bevinden. Het gaat ook en misschien wel juist om sociale toegankelijkheid: hoe worden gasten met een beperking benaderd? Hoe gastvrij, klantvriendelijk en hulpvaardig is de binnenstad? Wat kunnen individuele ondernemers, binnenstadsorganisaties en de gemeente doen om voor iederéén een gastvrije en toegankelijke binnenstad te worden?

Programma

Leer alles over dit onderwerp tijdens een digitale kennissessie (webinar) van Kennisnetwerk Regionale Economie op maandag 25 maart.

  • Frouck de Boer van Koninklijke Visio, zicht op toegankelijkheid gaat in gesprek met Marcel Oosterveer over het belang van toegankelijke binnensteden voor iederéén. Hij vertelt als burgemeester van Waalre en ervaringsdeskundige wat het betekent om je weg te moeten vinden wanneer je visueel gehandicapt bent.
  • Sophie Kok van het Programma MKB Toegankelijk schetst waarom het van belang is om de binnenstad gastvrij en toegankelijk te maken, wat je kunt doen en hoe je daarmee kunt starten.

Tijdens het webinar reiken we praktische tips en checklists aan met maatregelen die je kunt nemen om de toegankelijkheid en bereikbaarheid van binnensteden voor mensen met een beperking te verbeteren.

Voor wie?

Iedereen die werkt aan vitale en gastvrije binnensteden. In het bijzonder medewerkers EZ en RO van gemeenten, binnenstadsmanagers, ondernemersverenigingen et cetera.

Vervolg

Als vervolg op dit webinar organiseren we een verdiepende kennissessie over toegankelijke routes in de binnenstad. Deze digitale bijeenkomst zal enkele weken na 25 maart plaatsvinden. Meer informatie over de inhoud van die sessie, en de mogelijkheid van aanmelden, is binnenkort te vinden op de website van Kennisnetwerk Regionale Economie.

Contact

Tim Rolandus 06 57 94 23 45

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan