Vacature Publicatiedatum: 16 februari 2024

Senior projectleider economie van stad en regio

Den Haag fulltime (36 uur) dienstverband, 32 uur bespreekbaar

Solliciteer direct

Zoek je een nieuwe uitdagende functie bij een betekenisvolle kennis- en netwerkorganisatie? Wil je bijdragen aan het versterken van de economische veerkracht van steden en regio’s en het verder brengen van de transitie naar een nieuwe economie? De kennis die jij ontwikkelt en deelt, zorgt ervoor dat collega’s bij gemeenten, provincies, het Rijk en uitvoeringsorganisaties ondernemers nóg beter kunnen ondersteunen bij de uitdagingen in de economie van morgen.

Binnen de opgave ‘Economische veerkracht’ streven we naar een eerlijke en groene economie waarin overheden en bedrijven samen zorgen voor innovatie en kansen voor iedereen. We ontwikkelen en delen kennis over onderwerpen als sociaal ondernemen, binnensteden en werklocaties, smart cities en digitalisering en circulaire economie.

Wat ga je doen?

 • Je werkt aan ruimtelijk-economische opgaven zoals de vitaliteit van binnensteden en dorpskernen en het behoud van ruimte voor werk in de stad.
 • Je gaat aan de slag met transitievraagstukken zoals digitalisering van het mkb, de verduurzaming van de economie en de ontwikkeling richting een economie waarin brede welvaart en maatschappelijke waarde steeds belangrijker worden.
 • Je draagt bij aan de inhoudelijke groei en ontwikkeling van het Kennisnetwerk Regionale Economie, dé kenniscommunity voor iedereen die werkt aan ondersteuning van het mkb en ontwikkeling van de regionale economie.
 • Dit doe je door kennisuitwisseling te organiseren, kennis te ontwikkelen en lessen te trekken uit praktijkvoorbeelden overal in het land. Je beweegt daarbij in de werelden van overheden, ondernemers, het maatschappelijk middenveld en wetenschap.
 • Als projectleider werk je zelfstandig of in een (klein) team.
 • Je initieert, acquireert, begeleidt en evalueert communities of practice, leernetwerken, onderzoeken, experimenten en voorbeeldprojecten. Je vertaalt maatschappelijke vraagstukken naar concrete projecten en perspectieven voor beleid.
 • Je onderhoudt een groot aantal externe contacten met gemeenten, provincies, het Rijk, ondernemersorganisaties, kennisinstellingen, adviseurs en diverse partners die zich inzetten voor het versterken van de regionale economie.
 • Je draagt actief bij aan kennisoverdracht activiteiten, zoals leerkringen, excursies en publicaties.

Dit is jouw profiel

 • WO werk- en denkniveau met een voor deze functie relevante opleiding, zoals economie, bestuurskunde, economische- of sociale geografie/planologie.
 • Relevante ervaring op het gebied van lokaal of regionaal economisch beleid. Gecombineerd met kennis van ten minste één en liefst meerdere van de volgende onderwerpen: ruimtelijke economie, transformatie binnensteden, vrijetijdseconomie, (verduurzaming van) bedrijventerreinen, digitalisering mkb en ondernemersdienstverlening.
 • Aantoonbare ervaring met het doen van onderzoek of het maken van strategisch beleid op het brede terrein van ruimtelijk-economische vraagstukken. Je bent in staat om het thema lokale/regionale economie te koppelen aan maatschappelijke vraagstukken, zoals digitalisering van het mkb, de transitie naar een circulaire economie en/of het versterken van het functioneren regionale arbeidsmarkten.
 • Je bent in staat om partijen met verschillende belangen en perspectieven bij elkaar te brengen om (praktische) vraagstukken te helpen oplossen.
 • Je bent resultaat- en praktijkgericht, klant- en kwaliteitsgericht, deskundig, analytisch en ondernemend.
 • Je bent in staat (latente) kennisvragen van partners te vertalen naar kansrijke project- en programmavoorstellen. Je ziet kansen en weet partijen te overtuigen van de meerwaarde van een kennistraject, investering of een samenwerking om een opgave van papier naar doen te krijgen.
 • Je weet te motiveren en enthousiasmeren, je kunt veel energie om je heen organiseren.
 • Je kunt omgaan met (politieke) gevoeligheden.
 • Je kunt buiten de gebaande paden denken en opereren.

We zijn nieuwsgierig naar jouw drijfveren om aan deze maatschappelijke opgave te werken. Wij geloven in eerlijke en gelijke kansen en moedigen diversiteit van harte aan, in onze projecten en in ons managementteam. Diverse achtergronden en gezichtspunten maken ons sterker.

Wij bieden

Een dynamische, inspirerende werkomgeving met veel flexibiliteit, de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken, inspirerende collega’s met volop mogelijkheden tot verdieping van je kennis en verbreding van je netwerk. Veel ruimte voor eigen initiatief en samenwerking.

We hebben een informele werksfeer. We organiseren regelmatig lunchlezingen waarbij collega’s vertellen over hun werk of thema’s om elkaar te inspireren. We ontwikkelen jaarlijks een trainingsprogramma waarin we relevante trainingen aanbieden. We lunchen graag met elkaar en elke maand is er een donderdagmiddagborrel. Collega’s organiseren sportieve en culinaire uitstapjes zoals indoor klimmen of een etentje op het strand. Geen verplichting, wel erg gezellig.

De functie wordt afhankelijk van ervaring gewaardeerd in schaal 11 of 12 van de Salarisschalen Rijksoverheid. De aanstelling vindt plaats conform de arbeidsvoorwaarden van Platform31.

Interesse?

Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Joost van Hoorn via joost.vanhoorn@platform31.nl  of 06-5794 3656. Interesse? Dan maken we graag kennis! Stuur je motivatie met je cv naar hrm@platform31.nl. t.a.v. Geke Roos.

 

Over Platform31

Bestuurders, beleidsmakers, professionals, inwoners en ondernemers zoeken oplossingen voor complexe vraagstukken in stad en regio. Hoe komen we tot een inclusieve en duurzame samenleving? Met voldoende woningen in een passende omgeving. Waar een innovatieve overheid en economie bijdragen aan brede welvaart. Om tot toekomstbestendige oplossingen te komen, brengt Platform31 partijen bij elkaar en onderzoeken we maatschappelijke opgaven in samenhang. We signaleren trends en verbinden beleid, praktijk en wetenschap. Zo komen we samen tot een aanpak waar bestuurders en uitvoerders direct mee aan de slag kunnen. De oplossingen houden we niet voor onszelf: iedereen profiteert mee van de resultaten.

Er werken ongeveer 80 medewerkers bij Platform31. We zijn een organisatie met korte lijnen. Onze kernwaarden zijn een belangrijke leidraad in ons werk: verbindend, bekwaam, signalerend, vernieuwend en onafhankelijk.

Solliciteer

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Hidden

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan