banier wijkengids 2

1.5 Voor wie bedoeld


  • De wijkengids is bedoeld voor belanghebbenden en betrokkenen die de leefbaarheid in wijken willen verbeteren

  • Deze belanghebbenden en betrokkenen kunnen de wijkengids gebruiken voor elke fase in de aanpak van leefbaarheid

  • De wijkengids biedt aanknopingspunten voor alle bestuurslagen en laat wetenschappers de witte vlekken zienDe wijkengids is bedoeld voor belanghebbenden en betrokkenen. Dit zijn bestuurders, directeuren, beleidmakers, coördinatoren en uitvoerders in de publieke sector, de woningcorporaties, bewoners, professionals in de wijk en hun ‘moederorganisaties', ondernemers, fondsen, maatschappelijke initiatiefnemers, private partijen, ngo’s etc. Kortom iedereen die vindt dat de leefbaarheid in buurten en wijken verbeterd moet worden, kan worden en daarvoor in (in)formele zin (mede)verantwoordelijk voor is en wil zijn.

Voor de gebruikers van de Wijkengids maakt het niet uit in welke fase de buurt of wijk zich op dit moment bevindt. Ook de gebieden die kampen met een bevolkingsdaling kunnen met deze Wijkengids hun aanpak onderbouwen en inkleuren.

Voor de wetenschap biedt deze Wijkengids aanknopingspunten om blinde vlekken met aanvullend onderzoek minder blind te maken of algemene bevindingen meer gedetailleerd uit te diepen.

Tot welke doelgroep je ook behoort, de waardevolle lessen die de wijkaanpak heeft opgeleverd zijn direct toepasbaar.