Miranda Rümke

Na een jarenlange carrière in de (Amsterdamse) gemeentelijke en corporatie-projectontwikkeling ben ik sinds 2015 zelfstandig Financieel adviseur Sociaal- en Maatschappelijk vastgoed. Ik ben helemaal in mijn element als kritische sparringpartner van bevlogen initiatiefnemers. Met een strak vliegertouw houd ik hooggestemde woon-idealen bij de grond en faciliteer ik de zoektocht naar realisatie.
Ook van “binnen uit” neem ik ervaring mee. Ik heb 18 jaar gewoond in één van de eerste Amsterdamse zelfbouwkoopprojecten, BO-1 op het Borneo-eiland, waar ik o.a. penningmeester van de Vereniging van Eigenaren en trekker van het Zonne-energieproject was.

Ervaring

Ik heb ervaring met renovatie, transformatie en nieuwbouw, (huur én koop) en een brede kennis van regelgeving op het gebied van bouwen en wonen.

Wat ik voor u kan doen

Ik kan u helpen bij het opstellen van: projectbudgetten, servicekostenbegrotingen, meerjarige exploitatieberekeningen, een financieringsplan en de onderhandelingen daarover. Ik toets uw plan op haalbaarheid en risico’s en zoek zo nodig naar varianten. Ik bereken kostprijs-dekkende huren, huurprijzen op basis van het Woningwaarderingsstelsel of een residuele huurprijs als uw collectief wil gaan huren. Ook kan ik adviseren over (sociale) koopconstructies of aankoop van vastgoed door uw collectief.

Verder kunt u mij inzetten voor:

  • een second opinion op een reeds opgesteld (business)plan.
  • het structureren van uw project.
  • onderzoek naar en aanvragen van subsidies.
  • financieel advies op toepassingen duurzame energie.

Tarief

Ik hanteer uurtarieven (excl. BTW) tussen € 55,00 voor non-profit particuliere opdrachtgevers en € 80,00 voor woningcorporaties en overheidsorganisaties.
Voor ongesubsidieerde particuliere initiatieven in de sociale huur reken ik een aangepast tarief. Bij opdrachten van meer dan 16 uur is het mogelijk een projecttarief op maat overeen te komen.

Ik werk vanuit mijn woning in Amsterdam Noord en desgewenst op locatie. Reiskosten reken ik alleen buiten Amsterdam: op basis van OV vanaf Amsterdam CS

Contact

Miranda Rümke

T 06 – 22 00 27 97
E mirandarumke@planet.nl

https://nl.linkedin.com/in/miranda-rümke-69018a45