Mechtild Linssen

Lenva

Wil je graag samen met anderen bouwen en/of wonen en denk je erover een wooncoöperatie te stichten? Of heb je een stuk grond of gebouw en denk je erover daar woningen te laten ontwikkelen door- en/of in beheer te geven aan een wooncoöperatie? Misschien kan ik je dan verder helpen.

Motivatie

In Delft heb ik bouwkunde en volkshuisvesting gestudeerd. Tijdens en na de studie heb ik een paar jaar als bewonersondersteuner in de stadsvernieuwing gewerkt. Sindsdien vind ik goed en betaalbaar wonen belangrijk, maar ook betrokkenheid van bewoners bij hun woonomgeving.

Ervaringsdeskundige

Met vrienden en buurtbewoners heb ik een woningbouwproject gerealiseerd in een oud ziekenhuisgebouw. Daar woon ik sinds 1987 met veel plezier. Het fenomeen wooncoöperatie bestond toen nog niet. Had het bestaan, dan waren we het waarschijnlijk geworden.

Relevante werkervaring

Na 10 jaar werken bij de Nederlandse Woonbond heb ik samen met Gabriëlle van Asseldonk adviesbureau Linssen en van Asseldonk opgericht. Onlangs hebben wij ons 20 jarig bestaan gevierd. In allerlei projecten heb ik bewoners begeleid naar een gezamenlijk resultaat: bij wijkvisies, renovatieprojecten, (sloop-)nieuwbouwprojecten en beheerconflicten. Ik heb onderzoek gedaan naar succes- en faalfactoren bij groepswonen van ouderen-projecten. Ik heb in Eindhoven twee groepen bewoners begeleid naar vervangende nieuwbouw. Ik ben op afstand bij een aantal initiatieven van wooncoöperaties betrokken geweest voor sociale huurwoningen. Daar was telkens de financiering een bijzondere uitdaging.
Sinds kort ben ik als groepsadviseur betrokken bij het samenbouwen-project ‘Overtuin’, onderdeel van het grotere project ‘Overmaas’ aan de Laan op Zuid in Rotterdam.

Expertise

Mijn expertise ligt vooral in het verbinden van mensen. Ik kan samenbouwprojecten goed structureren (groepsvorming, ontwerp, bouw en beheer), zodat zo’n project niet te lang duurt. Ik weet wanneer andere deskundigheid erbij moet worden gehaald en waar je die dan kunt vinden.

Tarief

Denk je dat ik je verder kan helpen, neem dan contact op voor een afspraak. Is je vraag duidelijk, dan kan ik een offerte maken voor de eerste stap (desgewenst met een doorkijkje naar de stappen daarna).
Mijn uurtarief is € 125,00 exclusief BTW. Afhankelijk van de vraag kunnen voor delen van het werk andere mensen worden ingehuurd met andere uurtarieven.

Contact

Lenva
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 8
1054 RX Amsterdam

Contactpersoon: Mechtild Linssen
T 06 – 54 33 62 53
E mechtild@lenva.nl

www.lenva.nl