Diverse adviseurs van Vannimwegen

Vannimwegen

Vannimwegen is een collectief van eigenzinnige adviseurs. We zijn gedreven om wonen in Nederland mooier te maken. Nu en in de toekomst. Dat doen we door bewoners en organisaties te versterken. Bewoners zitten steeds vaker aan de knoppen. Wij helpen bewoners én corporaties daar graag mee.

Wij kiezen er bewust voor dat bewoners aan het stuur blijven en wij dus niet de regie overnemen. We helpen met het omzetten van een bewonersinitiatief of -idee, naar een deskundig plan en bieden ondersteuning bij het opzetten van een wooninitiatief. We hebben meer dan 25 jaar ervaring met het begeleiden van zelfbeheerprojecten en zijn betrokken bij meerdere initiatieven om wooncoöperaties op te zetten.

Wij begeleiden:

  • Bewoners die een wooncoöperatie willen vormen;
  • Bewoners die een vorm van zelfbeheer willen maar niet per se een wooncoöperatie willen worden;
  • Woningcorporaties die geconfronteerd worden met de vraag van bewoners;
  • Woningcorporaties die vormen van zelfbeheer willen faciliteren.

Specifieke expertise

We hebben bij Vannimwegen specialisten in huis op het gebied van bedrijfsvoering van wooncoöperaties. We kunnen helpen bij het groepsproces om te komen tot een wooncoöperatie en ontwikkelen van een businesscase en financieringsmodellen. Ook hebben we ervaring met het opstellen van juridische kaders, bijvoorbeeld de statuten en rechtspersonen.

We begeleiden de initiatiefnemers bij hun zoektocht en adviseren een geschikte organisatievorm met de daarbij behorende inrichting van het bestuurlijk model.

We hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van zelfbeheerprojecten en wooncoöperaties. Bijvoorbeeld bij de Roggeveenstraat in Den Haag, Woonwijkvereniging De Volharding in Capelle aan den IJssel en Wooncoöperatie Circa i.o. in Leeuwarden. Woningcorporaties die we adviseren over zelfbeheer zijn onder andere Portaal, De Alliantie en Woonbedrijf Eindhoven.

Tarief

Gemiddeld € 140,00 per uur, afhankelijk van de zwaarte en duur van de opdracht.

Contact

Vannimwegen
Krijn Taconiskade 408
1087 HW AMSTERDAM

T 020 – 676 69 02
E info@vannimwegen.nl

Bekijk de Pdf-download om te zien welke expert jou het best kan helpen met je vraagstuk.

www.vannimwegen.nl