Kennisdossier: de wooncoöperatie

De coöperatieve vereniging is een opkomende organisatievorm onder burgerinitiatieven, ook in het wonen. Hoewel Nederland al een aantal wooncoöperaties kent, is het voor veel mensen nog onbekend terrein.

Om de ontwikkeling ervan een stap verder te brengen is meer bekendheid nodig. Bekendheid met het begrip wooncoöperatie, met de mogelijkheden om er één op te richten, maar ook met achtergrondinformatie over de politieke en maatschappelijke context. Platform31 werkt aan de ontwikkeling van de wooncoöperatie binnen de volkshuisvesting. Dit kennisdossier biedt allereerst primaire informatie over de wooncoöperatie, maar is er zeker ook ruimte voor verdieping.

Gerelateerd extern nieuws wooncoöperatie

Achmea en Ecodorp Boekel starten samenwerking op het gebied van duurzaam en klimaatadaptief wonen

De samenwerking, die onlangs officieel is bekrachtigd, past in het streven van Achmea om de verzekerbaarheid van duurzame ontwikkelingen te testen en nieuwe, duurzame diensten en producten te ontwikkelen.

Lees verder (Nieuws Achmea, 8 maart 2021)


Ellen (27) kocht met vrienden een woonboerderij: ‘We hebben alle scenario’s vastgelegd’

Lees verder (AD, 26 december 2020)


De Warren gaat bouwen

Wooncoöperatie De Warren gaat 36 duurzame sociale- en middeldure huurwoningen bouwen.

Lees verder (De Warren, 20 december 2020)


…Geen ruimte in Rotterdam

Het Rotterdams Woongenootschap is na drie jaar hard werken tot een treurige conclusie gekomen. Onder de huidige condities is er geen ruimte voor coöperatief wonen in Rotterdam. HRW heeft geen locaties meer voor concrete projecten.

Lees verder (Het Rotterdams Woongenootschap, 18 december 2020)