Ontmoeten en ervaring uitwisselen?

Bij het opzetten en professionaliseren van een wooncoöperatie komt heel wat kijken. Alle feiten, weetjes en antwoorden vind je bij Cooplink, dé vereniging van alle wooncoöperaties en initiatieven.

Kennisdossier: de wooncoöperatie

De coöperatieve vereniging is een opkomende organisatievorm onder burgerinitiatieven, ook in het wonen. Hoewel Nederland al een aantal wooncoöperaties kent, is het voor veel mensen nog onbekend terrein.

Om de ontwikkeling ervan een stap verder te brengen is meer bekendheid nodig. Bekendheid met het begrip wooncoöperatie, met de mogelijkheden om er één op te richten, maar ook met achtergrondinformatie over de politieke en maatschappelijke context. Platform31 werkt aan de ontwikkeling van de wooncoöperatie binnen de volkshuisvesting. Dit kennisdossier biedt allereerst primaire informatie over de wooncoöperatie, maar is er zeker ook ruimte voor verdieping.

Gerelateerd extern nieuws wooncoöperatie

Ellen (27) kocht met vrienden een woonboerderij: ‘We hebben alle scenario’s vastgelegd’

Lees verder (AD, 26 december 2020)


De Warren gaat bouwen

Wooncoöperatie De Warren gaat 36 duurzame sociale- en middeldure huurwoningen bouwen.

Lees verder (De Warren, 20 december 2020)


…Geen ruimte in Rotterdam

Het Rotterdams Woongenootschap is na drie jaar hard werken tot een treurige conclusie gekomen. Onder de huidige condities is er geen ruimte voor coöperatief wonen in Rotterdam. HRW heeft geen locaties meer voor concrete projecten.

Lees verder (Het Rotterdams Woongenootschap, 18 december 2020)


Wat is een wooncoöperatie? ‘Missie is goed alternatief voor huren en kopen’

Stel je voor: je kunt met vrienden of kennissen op een stuk grond jullie eigen droomhuizen bouwen. Samen zijn jullie eigenaar van het geheel. Zogenoemde wooncoöperaties zijn voor velen het ideaalbeeld van duurzaam, betaalbaar en verantwoord wonen.

Lees verder (AD, 5 december 2020)


Verslag over Verduurzamen op Wiki Cooplink

Het verslag van de kennisdeelsessie over Verduurzamen staat online, op onze Wiki. Daar vind je ook de presentaties van die avond, het overzicht van subsidieregelingen en de regelgeving voor (bijna) energieneutrale gebouwen.

Lees verder (Cooplink, 4 december 2020)


Meld je aan! BBC StoryWorks start serie over ‘cooperative housing’

En dat begint met een oproep voor inspirerende verhalen vanuit Europa! Is het iets voor jullie? Meld je dan snel aan!

Lees verder (Housing Europe, 27 november 2020)