Deel deze pagina via:

Het online platform Smart Society is mogelijk gemaakt door:

Must watch: Smart Highway


Het energieneutraler maken van auto’s is een manier om het wegverkeer te verduurzamen. Een andere aanvliegroute is het slimmer maken van de autosnelwegen. Die domineren immers het landschap. Studio Roosegaarde en Heijmans ontwikkelden hiervoor een innovatief concept dat gebruik maakt van de nieuwste technieken op het gebied van energie en licht.

De zogeheten Smart Highway bestaat uit lichtgevende pigmenten in de wegbelijning die uv-licht absorberen en in het donker weer vrijgeven. De belijning, ook wel ‘glowing lines’ genoemd, is bij wijze van proef aangebracht op 500 meter van de N329 bij Oss. Momenteel wordt het concept doorontwikkeld en uitgebreid met de zogeheten Electric Priority Lane.

Kennisontwikkeling Smart Cities samen op één plek

Platform31 organiseert het online platform Smart Cities met als doel de kennisontwikkeling over Smart Cities in Nederland op één plek samen te brengen in een kennisdossier en het debat hierover aan te jagen. Zo ontstaat er op termijn een online community rondom dit thema.

Zijn we volgens u een project of onderwerp vergeten of hebben we uw netwerk gemist in de berichtgeving? Wij stellen het op prijs als u contact met ons opneemt.