Deel deze pagina via:

Het online platform Smart Society is mogelijk gemaakt door:

Smart Urban Regions of the Future – op zoek naar kennisontwikkeling tussen onderzoek en praktijk

29 januari 2015

Partijen die gezamenlijk kennis willen ontwikkelen en –uitwisselen rond het thema smart cities kunnen zich aanmelden voor twee actuele calls for proposals in het Smart Urban Regions of the Future programma. Met de calls worden wetenschappers en praktijkpartijen, zoals gemeenten, opgeroepen om gezamenlijk onderzoeksvoorstellen te ontwikkelen.

JPI Urban Europe

De eerste call for proposals, waarvoor nog vooraanmeldingen kunnen worden ingediend tot en met 17 maart, is die van het Europese programma JPI Urban Europe. Onder de titel ‘ERA-NET COFUND Smart Cities and Communities’ werkt een aantal lidstaten van de EU samen om wetenschappelijk onderzoek, gericht op toepassing in de praktijk, rond smart cities mogelijk te maken. Het gaat hier om een Europese tenderprocedure voor internationaal samengestelde kennisconsortia waarin Nederlandse partijen kunnen deelnemen. Consortia moeten uit tenminste drie verschillende Europese partijen bestaan. De Nederlandse partij kan 250.000 euro aanvragen bij NWO. Dit geld komt van het VerDuS-programma Smart Urban Regions of the Future. De call staat sinds 11 december open. U vindt meer informatie over deze call op de website van JPI Urban Europe.

SURF

Een tweede call rond smart cities gaat half februari open. Dat betreft een geheel Nederlandse aangelegenheid, geheel onder de auspiciën van Smart Urban Regions of the Future. Deze call biedt volop kansen aan Nederlandse consortia van wetenschappelijke partijen, overheidsorganisaties en andere relevante organisaties om gezamenlijk kennis te ontwikkelen rond een aantal thema’s die nauw samenhangen met smart cities. Meer informatie op de website van SURF.

Rond al deze kennisinitiatieven worden communities georganiseerd.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief VerDuS (Verbinden van Duurzame Steden). Dit is het overkoepelende kennisinitiatief van NWO, Platform31 en Rijk waarbinnen de verschillende calls, onderzoeksprogramma’s en communities worden georganiseerd.

meer informatie

Esther Slegh

06 57 94 33 96 – esther.slegh@platform31.nl
nl.linkedin.com/in/estherslegh