kennisdossier Integrale Aanpak & Sociale Wijkteams

Kennisdossier Wijkteams en Integrale Aanpak

Sociale wijkteams zijn in vele gemeenten aan zet om de ondersteuning aan de burger vorm te geven. De wijkteams zijn er in verschillende soorten en maten samengesteld, vaak toegespitst op de specifieke wijk.

In dit kennisdossier staan lessen, producten en ervaringen die zijn opgedaan binnen het project Integrale aanpak, door Platform31, maar ook van andere partijen. De oplossingen, bouwstenen en tips die hier zijn verzameld, zijn relevant voor iedereen die integraal werkt, bijvoorbeeld in sociale wijkteams; in samenhang en outreachend, vanuit de eigen kracht van mensen.

Thema’s binnen kennisdossier

Dit kennisdossier is onderverdeeld in thema’s. Alle publicaties, blogs en interviews vindt u in de bibliotheek of per thema, zoals hieronder:

Uitgelicht

Van beleidstafel naar keukentafel – en terug

23 juni 2016 – Deze interactieve praktijkstudie naar de integrale aanpak van wijkteams nodigt de lezer uit om met vier concrete hulpmiddelen aan de slag te gaan, zodat gemeenten en aanbiedende partijen hun eigen oorzaak-gevolgrelaties scherp kunnen krijgen.

Lees meer


Integraal werken? Eenvoudig doen!

23 juni 2016 – In deze publicatie inventariseert Platform31 de ervaringen met integraal werken in de wijk. In diverse praktijkvoorbeelden staan lessen van en voor professionals beschreven over de thema’s samenwerken, monitoren en evalueren, burgerkracht en wijkteams en gezondheidsprofessionals.

Lees meer