De kracht van sociale media

Sociale media kunnen bijdragen aan informatievoorziening en kunnen een situatie duiden. Een voordeel van een weblog of liveblog is het potentieel grote bereik vanwege de verspreiding via sociale media. De actuele stand van zaken is snel toegevoegd in de vorm van cijfers en beeldmateriaal, er is interactiviteit mogelijk, bijvoorbeeld het vragen van feedback of meningen van bewoners en het is een relatief goedkoop middel.

Zeist

De gemeente Zeist hield bij met daarin de actuele informatie over de noodopvang van vluchtelingen in het voormalig Militaire Luchtvaart Museum bij Soesterberg. Hierop staat uiteenlopende informatie: van de verschillende mogelijkheden van opvang tot cijfers over incidenten in opvangcentra en een interview met een Syrische jongen uit de noodopvang. Ook vragen en antwoorden van een inloopavond staan op de website, zoals het cursieve fragment hieronder:

“Syriërs krijgen bijna vanzelfsprekend asiel, terwijl ze financieel geluk zoeken. Andere migranten uit andere landen worden niet toegelaten. Dezelfde economische ellende wordt ontvlucht maar kom je toevallig uit het verkeerde land, dan mag je terug. Werkt u mee aan deze vorm van asielracisme?”

Bunschoten

De gemeente Bunschoten publiceerde dagelijks een liveblog over de tijdelijke crisisnoodopvang van 150 vluchtelingen in sporthal De Kuil. Van de komst tot en met het vertrek werden er dagelijks meerdere berichten geplaatst over de diverse (vrijwilligers)activiteiten en stand van zaken, inclusief veel beeldmateriaal. Een voorbeeld:

“Vrijwillige kapper/kapster boden vanmiddag aan het haar te knippen van de dames, heren en kinderen. Het aanbod werd met enthousiasme ontvangen, ze waren erg blij met dit initiatief!”

“Ik ben een middag in De Kuil geweest om met de kinderen te knutselen. Ik heb hele bijzondere gesprekken gehad over de reis naar Nederland, de verschrikkingen onderweg en de oorlog in Syrië. De dankbaarheid voor alles wat ze hier krijgen overheerst! Ik werd uitgebreid bedankt voor mijn tijd en moeite en alles wat we hier deden. Bovendien gaven ze aan zo snel mogelijk bij te willen dragen aan de maatschappij. Een dag later ben ik nog steeds diep onder de indruk van hun dankbaarheid, bescheiden houding en moed." – ervaring van Jolanda Heek op Facebook.